Sessions program

Torsdag den 23. november

07:30-08:40

Morgenmad + registrering

Indgang A

08:40-09:00

Velkommen til AI DAY 23

Regin Buss Vels Jensen  – Vært og arrangør | Nioba ApS

Mai Louise Agerskov   – Adm. Direktør | INCUBA

Hal B

09:00-10:00

Keynote: Argumenter for Mennesker

Hvad bliver menneskets rolle i en fremtid domineret af maskiner? Hvad betyder det, at maskinerne er begyndt at tale og skrive og skabe som os? Taber vi vores jobs til automatiseringen? Bliver vores læge, lærer og kærester erstattet af robotter? Vil nogen overhovedet gide at lave kunst?

Med udgangspunkt i bogen Argumenter for Mennesker, giver Christiane Vejlø et bud på, hvilke unikke menneskelige kvaliteter, som måske kan sikre vores art en plads i fremtiden. 

Det vil desuden være muligt at købe bogen "Argumenter for Mennesker i løbet af konferencen. 

Christiane Vejlø | Direktør og Fremtidsanalytiker

Hal B

10:00-10:15

Kort pause og lokaleskifte

10:15-11:00

Microsoft CoPilot og hvordan det kommer til at ændre måden, vi arbejder på.

I denne præsentation vil Kåre give dig en grundlæggende introduktion til Generative AI og forklare, hvad Store Sprogmodeller er og kan. Vi vil også se på, hvordan denne teknologi og dens evner potentielt kan ændre måden, vi interagerer med systemer på, og hvordan dette kan have en dybtgående indvirkning på, hvordan kunder, brugere og medarbejdere forventer, at deres interaktion med systemer fungerer, lige fra opsætning til samtale.

Vi vil samtidig udforske, hvordan Generative AI kan bruges til at løse forretningsmæssige behov, udtrykt i almindeligt forretningssprog.

Kåre vil eksemplificere den potentielle værdi af Generativ AI ved hjælp af kundeeksempler, herunder også et perspektiv på ansvarlig AI, og hvordan kunder og partnere implementerer deres Co-pilots.

Målgruppe: 
Målgruppen for denne præsentation er meget bred og omfatter alt fra C-niveau beslutningstagere til AI- og dataarkitekter.

Deltagerne vil forlade denne præsentation med et perspektiv på Generative AI og det potentielle paradigmeskift, vi oplever. Vi kommer omkring, hvad Generativ AI er nyttigt til, og hvad det ikke er.

Kåre Rasmussen  | Cloud Solution Architect  | Microsoft

Hal B

10:15-11:00

Øg din effektivitet - skriv bedre tekster med AI.

På denne session hjælper Frederik dig med at blive skarpere til at produce mere og bedre tekstindhold med AI.

Det handler i høj grad om at have det rette mindset, når man bruger AI til tekstproduktion. Hvis du leder efter en “one click writing formular”, bliver du slemt skuffet.

Men hvis du vil lære at bruge AI som et hjælpemiddel og en assistent, der tager din produktivitet til næste niveau, så skal du lytte med her.  

Frederik Fisker Wæhrens | Director & Team Lead, s360

Mødelokale 6

10:15-11:00

Google's Generative AI Platform

Generative AI skal være tilgængeligt for alle, både for dem som kan løse en differentialligning med bind for øjnene og dem som vil igang på en nem og hurtig måde. Google har et bredt portfolio af GenAI løsninger til alle.
I denne præsentation vil vi gennemgå nogle grundprincipper omkring GenAI, før vi dykker ned i live-demoer af de forskellige løsninger som Google tilbyder.

Stefan Veis Pennerup | Partner Engineer, Google Cloud Danmark. 

Mødelokale 5

11:00-11:15

Kort pause og lokaleskifte

11:15-12:00

Teknologier der vil forme fremtiden

Hvilken rolle får Personal AI de næste 3 år?
Hvilket konsekvenser vil AI få for den økonomiske vækst i verden?
Hvordan vil kunstig intelligens ændre arbejdsmarkedet?

I dette oplæg vil Lars Tvede kaste lys over AI’s vanvittige muligheder og de teknologier, der vil forme fremtiden. Glæd dig til vilde eksempler og revolutionerende innovationer. 

Et casefokus i Lars Tvedes præsentation vil være platformen, Supertrends. Han vil give indblik i, hvordan Supertrends udnytter AI-teknologi til at analysere, forstå og forudsige komplekse tendenser, begivenheder og innovationer på tværs af globale markeder. Det vil give en forståelse af, hvordan AI er i stand til at revolutionere vores tilgang til information, innovation og beslutningstagning.

NB: Lars er med Online fra Schweiz.  

GRATIS

Alle deltagere til AIDAY vil få en gratis adgang til Supertrends i to måneder, så der vil være rig lejlighed til at afprøve SuperTrends, også inden konferencen.

Hal B

11:15-12:00

AI's Udvikling - fra 2017 til ‘nu’ til 2030

Kom med når Suzanne fra raffle.ai giver dig et overblik over AI's udvikling fra 2017 og til nu. Vi dykker ned i de helt essentielle spørgsmål, som presser sig på i en verden i forandring.

Hvordan forholder vi os til AI? Hvor langt er vi egentlig nået? Og hvor kommer vi hen de næste 6 år?

Suzanne Lauritzen | CEO raffle.ai

Mødelokale 5

11:15-12:00

AI-genereret billedkunst - en revolution på vej.

Hvordan bruger du AI til at generere din egen grafik med? Oplev en rejse igennem flere forskellige programmer og se hvordan man kan bruge AI til at lave enestående grafik.

Oplægget er både egnet for nybegyndere og mere øvede og indeholder konkrete eksempler på slutresultater og prompts.

Mikael Lemberg - AI Artist & SVP Products

Mødelokale 6

11:15-12:00

AI: Aktuelle juridiske muligheder og udfordringer

Kristian og Emil vil give dig et overblik over de mest presserende risici, som virksomheder står overfor ved brug af AI i dagens landskab. De vil blandt andet komme ind på: 

 • Det nuværende juridiske landskab, med et skarpt fokus på IP-rettigheder, herunder hvordan man beskytter AI-output og undgår krænkelser.
 • Den nye AI-forordning og dens betydning.
 • Værdifulde råd om risikostyring, herunder anbefalinger til politikker og retningslinjer, som virksomheder kan implementere for at navigere sikkert i AI-verdenen.

Mødelokale 4

12:00-13:00

Middagspause

Nyd en god buffet inden resten af dagens program.

Hal A

13:00-13:45

AI Bølgen - den store teknologiske revolution

Den største teknologiske revolution, der nogensinde har ramt menneskeheden. Vi går op i helikopter-perspektivet og får en 360 graders rundvisning af, hvordan AI vil forandre vores verden i en ufattelig grad herfra.

Anders Bæk Møller  | Podcastvært, analytiker & investor

Hal B

13:00-13:45

De mest spændende deep learning projekter i Terma

Vi kigger på nogle af de mest spændende deep learning projekter i Terma.

Det handler bl.a. om:

 • data dreven udvikling
 • edge baserede systemer
 • data med høj velocity.

Vi kigger på, hvordan man finder/visualiserer signaler samt hvordan vi i Terma arbejder med AI projekter, og hvordan vi sikrer gode forudsigelser fra AI motoren.

Målgruppen for oplægget

Foredraget henvender sig til alle, der interesserer sig for anvendt AI. Det kan være teknikkeren, der vil høre, hvordan andre bruger AI. Det kan være forretningsudvikleren eller lederen, der vil høre, hvordan man arbejder tæt sammen, når der er mange uvisheder/risks. Eller hvis man blot er nysgerrig på, hvad man kan med data.

Hvad du får ud af oplægget

Eksempler på AI og deep learning i anvendelse. Konkrete udfordringer og løsninger fra datadrevne projekter I samspillet mellem AI og forretningen.

Jan Neerbek - AI lead hos Terma

Mødelokale 4

13:00-13:45

From AI to Authority: Why Al-Generated Content Isn’t Created Equal (EN)

Michal Suski - Head og Innovation | Surfer

Mødelokale 6

13:00-13:45

Nvidia AI enterprise - hvordan kommer man i gang?

Ønsker din virksomhed at være på forkant med AI-teknologiens transformationelle potentiale?

Uanset om du er en beslutningstager,  teknologileder, eller bare nysgerrig omkring, hvordan AI kan implementeres i stor skala, vil Thomas’ indsigt i NVIDIA AI Enterprise give dig de værktøjer og den forståelse, du behøver for at tage det næste skridt.

Dette oplæg er  helt essentielt fordi: 

 • NVIDIA er relevant for alle, der beskæftiger sig med AI. Simpelthen fordi deres teknologi muliggør hastighed, nøjagtighed og evnen til at behandle enorme datamængder, som er afgørende for succesfulde AI-projekter.
 • NVIDIA AI Enterprise er et af NVIDIAs svar på at løse behovene i erhvervslivet for at implementere AI.

NVIDIA AI Enterprise er et komplet sæt af software til kunstig intelligens (AI) og dataanalyse, som er skabt for at gøre det nemmere for alle slags organisationer at benytte og få succes med AI. Det er lavet til at virke overalt, hvad enten det er i et firmaets eget datacenter eller i skyen – og inkluderer også global virksomhedssupport og -uddannelse.

Thomas Poppelgaard | Technology Evangelist

Mødelokale 5

13:45-14:00

Kort pause og lokaleskifte

14:00-14:45

Hvordan kan Danmark og danske virksomheder få succes i AI-æraen?

Kunstig intelligens åbner et nyt kapitel af innovation og bliver afgørende for fremtidens samfund, økonomi og jobskabelse. Men Danmark og Europa er ikke i front i AI-kapløbet, så hvad skal der til for, at vi kan accelerere den danske AI-indsats? 

Vær med når Vice President i Dansk Erhverv, Nikolaj Juncher Wædegaard, sætter fokus på dansk erhvervslivs muligheder og udfordringer i AI-tidsalderen. Og på hvad det kræver politisk, regulatorisk og forretningsmæssigt at styrke Danmarks position og konkurrenceevne inden for ansvarlig AI.  

Det handler bl.a. om: 

 • Den globale AI-scene og magtkamp
 • Konkurrencevilkår, investerings- og skaleringsbehov
 • Danmarks (og Europas) styrkepositioner og udfordringer 
 • National og international regulering
 • Samfundsansvar og bekymringer som forretningsmulighed

Oplægget henvender sig til et bredt publikum (politiske medarbejdere og beslutningstagere, embedsværket, bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsledere, forretningsledere og forretningsudviklere, AI-projektledere mv) 

 Nikolaj Juncher Wædegaard | Branchedirektør, Dansk Erhverv

Mødelokale 5

14.00-14.45

AI-Powered Productivity: The Role of Microsoft Copilot

I denne session dykker vi ned i, hvordan Microsoft Copilot, en AI-drevet assistent, kan bidrage til øget produktivitet. Vi vil forklare de underliggende teknologier, der driver Microsoft Copilot, herunder maskinlæring og naturlig sprogbehandling.

Derudover vil vi også udforske integrationen af Copilot med Microsoft 365 og Office pakken.
Vi vil demonstrere eksempler på, hvordan Copilot kan forstå kontekst og give brugbare bidrag til produktiviteten i Office programmerne.

Vil du vide lidt mere om hvad CoPilot er, så se demonstrationen her:

Peter Schmidt | Indehaver Neoconsulting og Microsoft MVP

Mødelokale 6

14:00-14:45

Hvordan integrerer og anvender virksomheder AI teknologier i dag?

Vi dykker ned i nogle af WeCode’s kundecases med fokus på, hvordan danske virksomheder har integreret AI teknologier i deres nuværende digitale setup.

Emner vi berører: softwareudvikling, forretningskritisk software, webudvikling, interne systemer, proceshåndtering og -optimering.

Jakob Hartvig Johannesen - Customer Lead hos WeCode A/S

Hal B

14:00-14:45

Gør brug af ChatGPT’s superkræfter (begynder og middelniveau)

Gør brug af ChatGPT’s superkræfter - Få tips & templates med hjem

Vil du gøre dine daglige arbejdesopgaver lettere og hurtigere? Så kom med til min session til AI Day 2023, og bliv superbruger af ChatGPT. Den generative AI som har ændret måden vi laver vores opgaver på.

Passer sessionen til dig?

Du vil få meget ud af denne session hvis du er begynder eller helt ny i ChatGPT.

For at kunne bruge ChatGPT Custom Instructions og GPT Builder, så skal du være ChatGPT Plus-abonnent (20$ pr. mdr.). Men du behøver ikke en konto eller en bruger for udbytte fra sessionen.

ChatGPT Custom Instructions og GPT

I løbet af sessionen ser vi kort på, hvordan ChatGPT fungerer, og mere hvordan du kan give ChatGPT superkræfter (og knivskarpe outputs til dig) med Custom Instructions og GPTs.

ChatGPT Plugins

Jeg vil kort dække brug af plugins, der kan udvide ChatGPT’s funktionaliteter. Plugins der gør det muligt for ChatGPT at hjælpe dig med alt fra at analysere dine dokumenter i realtid eller få feedback på dit website eller bruge ChatGPT til realtids-søgning.

Få ressourcer og rabatkoder med hjem

Der er lidt mere... Alle deltagere kan få templates med brugbare eksempler på prompts, Custom Instructions og GPTs - til brug ud-af-boksen.

Gå ikke glip af denne mulighed for at lære, hvordan ChatGPT kan effektivisere, tidsoptimere og give dig et ekstra lag af professionalisme og kreativitet i din arbejdsdag.

Martin Linde  | Informationsarkitekt | SEO Ekspert - Nioba ApS

Mødelokale 4

14:45-15:00

Kort pause og lokaleskifte

15:00-15:45

Ansvar som drivkraft for AI - etik, bias & positiv forandring

Kom med op i helikopteren og forstå hvordan ansvar og innovation hænger sammen i vores fælles nye æra med AI. Det handler ikke kun om at lære værktøjerne; det handler om at forstå dem og ikke mindst tage ansvar for hvordan vi bruger dem.

Vi kommer til at sætte fokus på emner som:

 • Tydelig og knap så tydelig bias – din yndlings GenAI bot har en verdensopfattelse, som nok ikke er den samme som din
 • Generativ AIs rolle i at drive positiv forandring på makroniveau – sæt mennesker og menneskelige værdier i førersædet, og brug GenAI til at få reel indflydelse
 • At sætte mennesket i centrum når vi arbejder med AI – nogle gange kan menneskerettigheder være svære at oversætte til den digitale sfære

Mødelokale 5

15:00-15:45

AIs seneste udvikling – ChatGPT, etiske retningslinjer og EU AI Act.

Deltagerne vil få en gennemgang af praktiske erfaringer med implementering af en række AI / LLM projekter.

 • Hvad er mulige udfordringer?
 • Hvordan sikres hensyntagen til etiske retningslinjer, virksomheds policies og den kommenden EU AI Act?
 • Hvordan sikre jeg mig at AI implementeres på en ansvarlig
  måde? 

Praktiske og internationale eksempler fra Fujitsu, Prometric samt lokalt fra Rigshospitalet, vil give deltagerne good use cases inspiration til egne AI projekter.

Oplægget henvender sig til et bredt publikum, ex. bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsledere, forretningsledere, AI projekt ledere, compliance og juridiske afdelinger.

Mikael Munck | CEO og founder, 2021.ai

Mødelokale 6

15:00-15:45

Mastering the Machine: Fra Generisk til Genialt med AI-drevet Content-produktion

I takt med at AI revolutionerer content-produktion, hvordan sikrer vi så, at vores indhold skiller sig ud og positionerer din virksomhed som Thought Leader?

Dette oplæg vil udfordre dig til at tænke over AI's rolle i dit arbejde. Oplev en transformation fra generisk, maskindrevet indhold til genial, menneske-centreret kreativitet, forstærket af AI's kraft.

Dyk ned i de bedste værktøjer, undgå faldgruberne, og lær at skabe indhold, der giver troværdige thought-leader-point på brand-kontoen. Forbered dig på en øjenåbnende session, der vil ændre din tilgang til content-produktion i en AI-drevet æra.

Mikkel Svold | CEO Montanus 

Hal B

15:00-15:45

Mini-workshop: Sådan laver du grafik med AI

Kom og oplev en interaktiv workshop, hvor vi sammen udforsker kreativitetens grænser gennem digital billedskabelse. I denne session vil vi gennem deltagerenes kreative forslag skabe unikke digitale kunstværker.

Workshoppen er designet så alle kan bidrage via en Discord server, opsat specielt anledningen. Her kan du vælge at engagere dig aktivt i skabelsesprocessen eller deltage som observatør, stille spørgsmål og lære fra processen.

Vi vil bruge omkring 30-45 minutter på at generere en række billeder, der vil udfordre vores kreative evner og de teknologiske værktøjer.

Aktiv deltagelse kræver en laptop eller smartphone med Discord-appen installeret og en aktiv Midjourney-konto.

Alle er velkomne – både aktive og passive deltagere.

Caféen 

15:00-15:45

Accelerer din AI insats – få indblik i IBM’s AI-platform watsonx.

Watsonx – IBMs AI platform er seneste løsning fra IBM som tillader virksomheder at deltage i rejsen på ML & Generativ AI i fuld kontrol.

Vi vil på denne session konkretisere, hvorledes du som virksomhed med watsonx operationelt sikrer fuld AI kontrol samt:

 • At din data vedbliver at være din data
 • At du ikke havner i AI vendor eller platform lock in
 • At du har fuld evidens & transparens dokumenteret fra data source til AI output
 • At du er klar til EU AI act

Oplægger vil desuden indeholde konkrete eksempler på ansvarlig AI ved use cases / kundecases, som vil give god inspiration til egen AI anvendelse.

Bo Holtemann - Data, AI Governance and GRC Solutions Leader  | IBM Denmark

Mødelokale 4

15:45-16:00

Kort pause og lokaleskifte

16:00-16:45

Få mest muligt ud af Google Bard

Google Bard har slet ikke fået samme opmærksomhed som ChatGPT. Første udgave kom flere måneder efter ChatGPT – og selv Bing nåede at lancere deres Conversational AI søgemaskine inden Google kom på banen.

Men hvor er Google Bard i dag? Hvad er Google Bard særlig god til, og hvordan får du mest muligt ud af Google Bard?

Denne præsentation er til dig, som er nysgerrig efter alternativer til ChatGPT, og på hvordan søgemaskinerne kommer til at integrere AI i søgeresultaterne.

Christian Doelemann-Lassen | Director of Digital Strategi IIH Nordic

Hal B

16:00-16:45

Skalering og AI: Brug Data Scraping til at optimere dine AI resultater

Stefan og Tobias vil præsentere, hvordan de har anvendt OpenAI’s API til at skalere brugen af generativ AI inden for markedsføring og content, herunder vigtigheden af at bruge kontekst til dine prompts for at opnå optimale resultater og forklare, hvordan denne kontekst kan hentes fra enten PIM-systemer eller ved brug af webscraping. Samtidig vil de demonstrere, hvordan man med Python kan automatisere og skalere prompting til mange tusinde hjemmesider i stedet for manuelt at arbejde med en prompt ad gangen.

Stefan og Tobias vil komme med eksempler på, hvordan de har brugt API’en og datascraping skalerbart.

Målgruppen for oplægget:

 • Markedsføringsprofessionelle
 • Webredaktører
 • Content creators med interesse i automatisering
 • Dataanalytikere med fokus på webdata
 • Virksomheder, der søger at skalere deres webindhold effektivt

Hvad deltagere vil få ud af oplægget:

 • En forståelse for vigtigheden af kontekst, når man arbejder med generativ AI.
 • Værktøjer og teknikker til at udtrække kontekst fra PIM-systemer og websider.
 • En praktisk vejledning i, hvordan man kan automatisere og skalere brugen af AI gennem programmering og dataintegration.
 • Indblik i reelle anvendelsescases, hvor denne metode har skabt værdi for vores kunder
 • Inspiration til, hvordan man selv kan udnytte teknologien til at forbedre og effektivisere content.

Mødelokale 6

16:00-16:45

Mini-workshop (EN) En guide til research og indhold med Surfer AI.

På denne workshop vil Michal give dig en step-by-step guide til research og udførelse af indhold med Surfer AI.

Michal Suski - Head of Innovation | Surfer

Mødelokale 4

16:00-16:45

Hvordan investerer du dig bedst ind i AI-Revolutionen?

Opdag hemmelighederne bag at lave intelligente investeringer i AI-revolutionen. Anders vil dele værdifulde tips, strategier og virkelige eksempler, der kan hjælpe dig med at navigere i det stadigt skiftende AI-landskab. Uanset om du er iværksætter, investor eller blot nysgerrig på AI’s potentiale, må du ikke gå glip af denne session!

Anders Bæk Møller | Podcastvært, analytiker & investor

Mødelokale 5

16:00-16:45

Mini-workshop: Kom ned i AI maskinrummet: raffle Search og raffle Chat LIVE

Kom ned i AI maskinrummet og prøv dine egne spørgsmål af på raffle Search og raffle Chat LIVE.
Formål: At forstå hvad der ligger til grund for søgeteknikker, der baseres på AI og med egne øjne se de synlige forskelle fra traditionelle søgeteknikker. 

Suzanne Lauritzen - CEO | raffle.ai

Mødelokale 3

16:45-17:00

Afslutning

Oplev oplægsholdere fra blandt andre disse virksomheder