Taler

Nikolaj Juncher Wædegaard

Branchedirektør, Dansk Erhverv

Biografi

Nikolaj er en erfaren leder, politisk strateg og kreativ innovatør og Vice President for Digitalisering, Teknologi & Strategi i Dansk Erhverv.

Før det var han Stabschef for Microsoft i Europa, med base i Bruxelles. Nikolaj har også en fortid i Udenrigsministeriet, hvor han bl.a. var Vice-Techambassadør og en af opfinderne bag Danmarks (og Verdens første) tech-ambassade.

Derudover har Nikolaj bl.a. været udstationeret i Washington DC.

Oplæg

Hvordan kan Danmark og danske virksomheder få succes i AI-æraen?

Kunstig intelligens åbner et nyt kapitel af innovation og bliver afgørende for fremtidens samfund, økonomi og jobskabelse. Men Danmark og Europa er ikke i front i AI-kapløbet, så hvad skal der til for, at vi kan accelerere den danske AI-indsats? 

Vær med når Vice President i Dansk Erhverv, Nikolaj Juncher Wædegaard, sætter fokus på dansk erhvervslivs muligheder og udfordringer i AI-tidsalderen. Få insigt i, hvad det kræver politisk, regulatorisk og forretningsmæssigt at styrke Danmarks position og konkurrenceevne inden for ansvarlig AI.  

Det handler bl.a. om: 

  • Den globale AI-scene og magtkamp
  • Konkurrencevilkår, investerings- og skaleringsbehov
  • Danmarks (og Europas) styrkepositioner og udfordringer 
  • National og international regulering
  • Samfundsansvar og bekymringer som forretningsmulighed

Det vil være mulighed for at stille spørgsmål til Nikolaj efter oplægget.

Oplægget henvender sig til et bredt publikum (politiske medarbejdere og beslutningstagere, embedsværket, bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsledere, forretningsledere og forretningsudviklere, AI-projektledere mv) 

Social