Robotteknologi og AI kan ændre forskningen i grøn energi

Et forskerhold ledet af Yan Zeng, en forsker ved Department of Energy’s Lawrence Berkeley National Laboratory (Berkeley Lab), har opbygget et nyt forskningslaboratorium, hvor robotter udfører arbejdet, og kunstig intelligens (AI) træffer rutinemæssige beslutninger. Dette gør det muligt at arbejde døgnet rundt og fremskynder dermed forskningstempoet.

Forskningsfaciliteter og instrumentering har udviklet sig markant gennem årene, men karakteren af forskning er stadig den samme. Centralt i hvert eksperiment er et menneske, der udfører målinger, fortolker data og beslutter, hvilke næste skridt, der skal tages. På A-Lab i Berkeley ønsker forskerne, ledet af Zeng, at bryde det nuværende forskningstempo ved hjælp af robotteknologi og kunstig intelligens.

Grøn energi i fokus 

Formålet med A-Lab er at syntetisere nye materialer, der kan anvendes til at producere forskellige produkter inden for ren energi, såsom solceller, brændselsceller og termoelektriske materialer samt andre teknologier inden for den grønne energisektor. Traditionelt set har materialsyntese været en langsom proces, der kræver menneskelig indsats og tager tid. Ved at introducere robotter og AI kan A-Lab accelerere synteseprocessen med op til 100 gange sammenlignet med menneskelig håndtering. Arbejdet med konceptet begyndte i 2020, og med finansiering fra Department of Energy begyndte konstruktionen i 2022 og blev afsluttet på lidt over et år.

Anvendelsen af robotteknologi og AI i forskning har potentialet til at ændre forskningslandskabet ved at effektivisere processerne og øge tempoet for opnåelse af resultater.

Læs mere her: https://interestingengineering.com/innovation/ai-robots-work-accelerate-materials-research?utm_source=tldrai

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *