”Arbejdspladser kommer afgjort til at forsvinde!”

En opsigtsvækkende ny artikel viser, hvor kraftfuld AI er ved at blive – og hvordan det kan påvirke alles job.

Historien kommer fra The Atlantic og er en omfattende dybdegående undersøgelse af OpenAI’s nuværende arbejde, komplet med et interview med CEO Sam Altman.

Med titlen ”Ved Sam Altman, Hvad Han Skaber?” (Does Sam Altman know what he’s creating?), viser artiklen, hvor langt OpenAI er nået, i forsøget på at oprette stærke, måske endda superintelligente, AI-systemer. Og artiklen går også i detaljer omkring, hvor bekymret Altman er over AI’s indvirkning på beskæftigelsen.

 

Hvorfor det betyder noget

Artiklen afslører tidligere ukendte detaljer om OpenAI og forbinder yderligere prikkerne mellem virksomhedens nuværende arbejde og den mulige udvikling af kunstig generel intelligens (AGI) eller “overmenneskelige maskiner”.

OpenAI har langt mere farlig AI, end det offentligheden har adgang til i dag. I interviewet siger Altman, at OpenAI har ”en farlig kunstig intelligens, som hans firma havde bygget, men aldrig ville frigive.”

Dette indikerer klart, at OpenAI eksperimenterer med, og vælger ikke at frigive, AI med forskellige (og farligere) kapaciteter, end vi ser i dag. Dette betyder også, at langt mere farlig open-source AI sandsynligvis allerede eksisterer.

OpenAI’s “red-teaming” indsats (indsats for at gøre AI modellerne sikrere) opdagede, at GPT-4 kunne give ”ondskabsfulde råd” om for eksempel at bygge bomber og planlægge terrorangreb. Som svar lagde OpenAI sikkerhedsforanstaltninger på plads, så brugere ikke kunne få adgang til disse oplysninger, når de brugte GPT-4. Men open-source modeller fra andre udviklere/organisationer har ikke nødvendigvis denne type af sikkerhedsforanstaltninger.

Autonome AI modeller/systemer er på vej

OpenAI planlægger også allerede at bygge autonome AI-systemer. Ilya Sutskever, en OpenAI-medstifter, der også talte med The Atlantic, spekulerede på, hvordan vi til sidst vil have AI-systemer, der i det væsentlige samarbejder på egen hånd for at danne ”autonome virksomheder,” der kan være uden fuld menneskelig kontrol. Han antyder, at en enkelt sådan organisation ville være så kraftfuld som 50 Apple virksomheder eller Google virksomheder. Dette lyder som science fiction, men det er det ikke.

Det er klart fra interviewet, at Altman og OpenAI tror, at kunstig generel intelligens og meget avancerede autonome systemer ikke kun er mulige, men kommer relativt snart.

Og tempoet indenfor udviklingen af AI, lader ikke til at blive sat ned. Flere gange udtrykte Altman behovet for at fortsætte med at udvide teknologien.

Dette vil have en indvirkning på jobs. Altman er klar over AI’s indvirkning på beskæftigelsen. ”Arbejdspladser vil bestemt forsvinde, punktum.” Han bemærker, at vi ofte vil erstatte disse job med nye, bedre job.

Vi kommer formentlig til at se en massiv indvirkning på jobmarkedet i de næste 2-3 år.

 

Hvad skal der gøres ved det

Vi kan ikke længere ignorere AI’s mulige indvirkning på beskæftigelsen. Indtil nu har AI-modeller hovedsageligt været trænet på tekst. Men modellerne lærer nu hurtigt fra andre typer medier som kode, billeder, videoer, lyd og mere. Dette vil meget hurtigt resultere i betydeligt mere kraftfulde og kapable AI-systemer, end vi kender dem i dag.

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *