Elon Musk er klar med AI

SpaceX og Tesla founder Elon Musk har netop meldt sig ind i AI-ræset. 

Musk som tidligere har været ude og advare mod AIs potentielle farer, lancerer nu sin egen AI-virksomhed med navnet, xAI. På hjemmesiden står der, at xAI er sat i verden for “at forstå universets sande natur” og er sat i søen med et team af ingeniører rekrutteret fra store amerikanske teknologifirmaer. 

Under en Twitter Spaces-begivenhed skitserede Musk sin plan for at bygge en sikrere AI. I stedet for at programmere moral direkte ind i AI’en, sigter xAI mod at skabe en “maksimalt nysgerrig” AI. Musk mener, at en kunstig intelligens, der fokuserer på at forstå universets sande natur, vil være mere i overensstemmelse med menneskelige interesser, da han grundlæggende finder menneskeheden interessant. Han forudsagde også, at superintelligens, AI, der overgår menneskelig intelligens, kunne ankomme inden for de næste fem til seks år.

xAI bliver en konkurrent til firmaet OpenAI, virksomheden med ansvar for ChatGPT, som Musk selv var med til at stifte tilbage i 2015. Han forlod dog firmaet i 2018. 

Læs mere her, https://www.reuters.com/technology/elon-musks-ai-firm-xai-launches-website-2023-07-12/ 

 

 

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *