Stop udviklingen af kunstig intelligens

En række prominente computerspecialister, herunder den teknologiske forgangsmand, Elon Musk og Apples medstifter Steve Wozniak, opfordrer til en seks måneders pause for at overveje risiciene ved udrulningen af avanceret kunstig intelligens (AI).

Skridtet kommer som en reaktion på den nylige frigivelse af GPT-4 af San Francisco-virksomheden OpenAI, en mere avanceret efterfølger til deres udbredte AI-chatbot, ChatGPT. I et åbent brev advarer eksperter om, at AI-systemer med en intelligens, der matcher menneskelig intelligens, kan udgøre dybtgående risici for samfundet og menneskeheden.  Disse risici handler bl.a. om udbredelsen af disinformation på internettet og automatisering af arbejdspladser, samt mere katastrofale fremtidige risici, der strækker sig ind i sciencefiction-verdenen.

 

Ude af kontrol 

Brevet påpeger, at AI-laboratorierne i de seneste måneder har været låst i vanvittig konkurrence for at udvikle og implementere stadig mere kraftfulde digitale hjerner, som ingen – ikke engang deres skabere – kan forstå, forudsige eller pålideligt kontrollere.  Alle AI-laboratorier opfordres til øjeblikkeligt at tage en pause i mindst seks måneder fra træningen af AI-systemer, der er mere kraftfulde end GPT-4.

Initiativet til brevet kom fra det almennyttige Future of Life Institute, og blandt underskriverne finder vi Turing-prisvindende AI-pionér Yoshua Bengio, andre førende AI-forskere som Stuart Russell og Gary Marcus, samt kendte navne som Wozniak, tidligere præsidentkandidat Andrew Yang og Rachel Bronson, præsident for Bulletin of the Atomic Scientists.

Ikke alle er enige i opfordringen til en pause, og skeptikere mener, at brevet er vagt og ikke tager højde for de regulative problemer, der er forbundet med at stoppe udviklingen. Men signaturerne på brevet understreger, at den nuværende teknologi allerede udgør enorme risici, som vi ikke er forberedte på, og med fremtidens teknologi kan tingene kun blive værre.

Læs hele artiklen her: https://www.npr.org/2023/03/29/1166896809/tech-leaders-urge-a-pause-in-the-out-of-control-artificial-intelligence-race?utm_source=tldrai 

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *