Stanford-rapport: Hvad er status på AI?

Der er mange vigtige tendenser og konklusioner i Stanfords 386-siders forsøg på at opsummere det komplekse og hurtigvoksende område indenfor AI.

AI Index fra Institute for Human-Centered Artificial Intelligence har samarbejdet med eksperter fra akademia og private virksomheder for at indsamle information og forudsigelser om emnet. Som en årlig indsats, er dette måske ikke det nyeste take på AI, men de periodiske brede undersøgelser er vigtige for at holde fingeren på pulsen i branchen.

 

De vigtigste konklusioner fra rapporten: 

  • AI-udvikling er i løbet af det sidste årti gået fra at være akademia-ledet til at være industri-ledet, og dette tyder ikke på at ændre sig.
  • Det bliver svært at teste modeller på traditionelle benchmarks, og der kan være behov for en ny tilgang hertil.
  • Energiforbruget til AI-træning og brug er betydeligt, men vi har endnu ikke set, hvordan det kan tilføre effektivitet andre steder.
  • Antallet af “AI-hændelser og kontroverser” er steget med en faktor på 26 siden 2012, hvilket faktisk virker lidt lavt.
  • AI-relaterede færdigheder og jobannoncer stiger, men ikke så hurtigt som man måske tror.
  • Politikere forsøger at skrive den endelige AI-lov – en, måske, håbløs opgave.
  • Investeringer har midlertidigt bremset op, men det er efter en astronomisk stigning i det sidste årti.
  • Over 70% af de kinesiske, saudiske og indiske respondenter mener, at AI har flere fordele end ulemper. Amerikanere? 35%.

 

Rapporten går i detaljer om mange emner og underemner og er ret læsevenlig og ikke-teknisk. Det er nok kun de mest dedikerede personer, som vil læse alle 386 sider af analysen, men faktisk kan næsten enhver interesseret gøre det.

 

Læs mere her: https://techcrunch.com/2023/04/04/the-takeaways-from-stanfords-386-page-report-on-the-state-of-ai/?utm_source=tldrai&guccounter=1

 

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *