Oh, hil den store AI

Flere sociale kommentatorer og teologer er bekymrede. Er det muligt, at en ny religion kunne udvikle sig omkring AI? 

De argumenterer for, at AI kan blive objektet for en religiøs tilbedelse, et “sted” hvor mennesker søger sikkerhed og visdom fra en kunstig enhed, der optræder som en alvidende guddom. Det er en udvikling, som i den grad kan påvirke samfundet og ændre måden, vi forstår og praktiserer religion på.

En kilde til åbenbaring  

Vi ved allerede, at AI kan generere tekst og meget af det. Det er derfor ikke svært at forestille sig, at AI også har potentialet til at generere skrifter og blive en kilde til åbenbaring, der kan transformere tro og skabe en ny form for religiøsitet. Selvom tanken stadig er fiktion, er spørgsmålet om guddommeliggørelsen af AI ikke umulig. 

Forstil dig eksempelvis, at AI kan ændre den måde, religiøse tjenester og prædikener udføres på ved at skabe figurer, der kan levere indhold med både følelse, refleksion og relevans ved hjælp af avancerede AI-værktøjer som ChatGPT. 

Selvom AI-teknologi kan have visse fordele, skal vi stadig være opmærksomme på de potentielle risici og udfordringer, herunder potentiel diskrimination og manglende evne til at opretholde ægte, personlig kontakt og åndelig omsorg. Alligevel er det værd at huske på, at pandemien ændrede vores forhold til skærmen, som viste sig at være en god erstatning for den fysiske tilstedeværelse. 

Forestil dig så nu en skærmskikkelse, til rådighed døgnet rundt, der kan lytte, reagere og forstå individuelle oplevelser og svare derefter. Populariteten af chatbots inden for mental sundhed antyder, at dette måske ikke er helt urealistisk.

Hvem ved, hvad fremtiden bringer? 

 

Læs mere her, https://thewalrus.ca/ai-religion/?utm_source=tldrai 

 

 

 

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *