Musikindustrien reagerer på AI.

Universal Music Group (UMG), et af verdens største musikselskaber, har bedt streamingplatforme som Spotify og Apple om at blokere kunstig intelligens (AI)-tjenester fra at skrabe melodier og tekster fra deres beskyttede sange.

UMG er bekymret for, at AI-bots bruger deres musik til at træne sig selv til at skabe sange, der ligner populære kunstnere. AI-genererede sange er begyndt at dukke op på streamingtjenester, og UMG har sendt mange anmodninger om at fjerne disse. Selskabet opfordrer streamingplatformene til at begrænse adgangen til deres musikkatalog for udviklere, der bruger det til at træne AI-teknologi. UMG understreger sit engagement i at beskytte sine rettigheder og rettighederne for dets kunstnere.

 

Vil beskytte ophavsretten 

Brugen af generativ AI, især inden for musikindustrien, rejser væsentlige spørgsmål om ophavsrettigheder. AI-modeller bliver ofte trænet på populærmusik, hvilket resulterer i evnen til at generere sange, der ligner specifikke kunstnere. UMG har en omfattende musikkatalog med kunstnere som Taylor Swift, Elton John og The Weeknd og forsøger også at fjerne “lavkvalitets” sange fra streamingplatforme, herunder ambient musik og AI-genererede sange.

Tilbage i april blev en en AI-drevet sang, der efterligner stemmerne fra Drake og The Weeknd,  fjernet fra streamingtjenesterne. Sangen gik viralt, men Universal Music Group (UMG), der repræsenterer kunstnerne, krævede fjernelse på grund af krænkelse af ophavsretten. Selvom mange lyttere var imponerede over AI-modellernes evne til at genskabe Drake og The Weeknds stemmer nøjagtigt, har produktionen og eksistensen af sangen dog delt vandene. 

UMG har samtidig gjort opmærksom på, at visse AI-systemer muligvis er blevet trænet på ophavsretligt beskyttet indhold uden at opnå de nødvendige tilladelser eller betale vederlag til rettighedshaverne. Selskabet forventer, at streamingsplatformene vil forhindre, at deres tjenester bliver brugt på måder, der skader kunstnerne.

Læs mere her: https://archive.ph/c0Ilq#selection-2023.128-2023.145 & her: https://www.nbcnews.com/pop-culture/viral-ai-powered-drake-weeknd-song-removed-streaming-services-rcna80098?utm_source=tldrai

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *