EU Tager Skridt Mod Omfattende AI-lovgivning

Europæiske lovgivere er kommet et skridt nærmere vedtagelsen af nye regler for regulering af kunstig intelligens værktøjer som ChatGPT, efter en afgørende afstemning torsdag, hvor de blev enige om et strengere udkast til lovgivning.

Den forventede AI-lovgivning fra EU ser ud til at blive verdens første omfattende lovgivning, der styrer teknologien med nye regler om brugen af ​​facial recognition, biometrisk overvågning og andre AI-applikationer.

 

Lang tids forhandlinger

 

Efter to års forhandlinger forventes lovforslaget nu at gå videre til næste fase af processen, hvor lovgivere afklarer detaljerne sammen med den Europæiske Kommission og de enkelte medlemsstater. Ifølge forslagene vil AI-værktøjer blive klassificeret efter deres opfattede risikoniveau, fra lavt til uacceptabelt. Regeringer og virksomheder, der bruger disse værktøjer, vil have forskellige forpligtelser afhængigt af risikoniveauet.

Torsdag morgen stemte parlamentarikerne for at forbyde brugen af facial recognition i offentlige rum, prædiktive politiredskaber og indføre nye gennemsigtighedsforanstaltninger på generative AI-applikationer som OpenAI’s ChatGPT.

Lovforslaget skal stemmes om i en plenarforsamling i det Europæiske Parlament i juni, før de endelige vilkår aftales i “trilog”-forhandlinger, der involverer repræsentanter fra det Europæiske Parlament, Rådet for den Europæiske Union og den Europæiske Kommission.

Efter at vilkårene er blevet fastlagt, og loven træder i kraft, vil der være en nådeperiode på omkring to år for de berørte parter til at overholde regulativerne.

Læs mere her: https://www.reuters.com/technology/eu-lawmakers-committees-agree-tougher-draft-ai-rules-2023-05-11/

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *