Kapløbet er igang: AI på mobilen

Teknologivirksomheder som Google er i øjeblikket i fuld gang med at udvikle teknologien bag ChatGPT til at fungere på mobiltelefoner. Denne fremgangsmåde for generativ kunstig intelligens (AI) kan potentielt ændre måden, vi kommunikerer og bruger vores mobiltelefoner på, og hastigheden, hvormed teknologien udvikler sig, er overraskende hurtig.

Når tech-virksomheder forsøger at integrere generativ AI i deres software og tjenester, står de overfor betydeligt større omkostninger. Det har været en bekymring for Google, som i den grad kan blive presset, hvis brugerne forventer AI-genereret indhold som en standard del af søgeresultaterne.

 

Økonomiske udfordringer

Google meddelte dog for nylig, at de har formået at køre en version af deres nyeste store sprogmodel, PaLM 2, på en Samsung Galaxy-telefon. Selvom de ikke offentligt har demonstreret den nedskalerede model ved navn Gecko, er dette et tegn på, at AI, der tidligere krævede store mængder beregningsressourcer, nu hurtigt bliver mere udbredt. Ved at køre generativ AI direkte på mobiltelefoner i stedet for gennem store servere i skyen kan omkostningsspørgsmålet besvares, hvilket er en af de største økonomiske udfordringer i forbindelse med denne teknologiske udvikling.

Overgang kan gøre tjenester som chatbots billigere for virksomheder at drive og baner vejen for mere transformative anvendelser af generativ AI. En hybrid tilgang, der kombinerer AI-kraft i både datacentre og på lokale enheder som mobiltelefoner, kan reducere omkostningerne og øge effektiviteten, ifølge Cristiano Amon, administrerende direktør for mobilchipfirmaet Qualcomm.

Traditionelt har det været en udfordring at bringe generativ AI til mobiltelefoner på grund af begrænset hukommelse og processorkraft. Men med fremskridt inden for modeller og teknikker er det nu muligt at tilpasse AI til mindre enheder. Implementeringen af generativ AI på mobiltelefoner kan gøre det lettere at udføre almindelige aktiviteter på en smartphone, såsom at generere tekst og ved at integrere AI i kontorapplikationer, kan brugeren desuden modtage forslag til e-mailsvar eller andre tekstbaserede opgaver.

Læs mere her: https://archive.ph/qo2Ww#selection-2145.0-2149.331

 

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *