Er dit job i fare?

Udgivelsen af nye AI værktøjer har tvunget flere og flere til at tage stilling til deres fremtidige jobsituation og til det alvorlige spørgsmål, “er mit job i fare?

Copywriters verden over mister allerede arbejde, da deres kunder skifter til generative AI-værktøjer som ChatGPT, som overtager indholdsproduktionen. Men kan sprogmodellerne virkelig gøre det bedre og fuldstændig erstatte mennesket?

Blogindlæg på bestilling 

For nylig har WordPress fået et nyt AI-værktøj, der kan skrive blogindlæg for dig. Den nye tilføjelse kan redigere tekstens tone og lader brugeren vælge mellem stilarter som ‘provokerende’ og ‘formel’. Værktøjet kan også rette stavefejl og grammatik samt oversætte mellem 12 sprog, herunder engelsk, spansk, fransk, kinesisk og hindi.

Det er blot det seneste eksempel på AI-tekstgenerering, men tilgængeligheden på en af verdens største platforme til blogging og indholdsadministration vil, uden tvivl, sprede denne teknologi yderligere på nettet.

Men selvom værktøjet giver brugerne mulighed for at generere varieret indhold efter behov og i betydelig grad reducerer den tid og indsats, der kræves til indholdsoprettelse, bekymrer flere sig om, at nettet vil blive oversvømmet af lavkvalitets AI-genereret spam. Samtidig er generative AI-værktøjer berygtet for at være unøjagtige, og den standardkopi, de producerer, er ofte kedelig eller forældet.

 

Hvor slemt står det til?

En ny forskningsartikel har undersøgt jobmarkedet i flere europæiske lande mellem 2011 og 2019 for at se, hvad der virkelig skete, da dyb-læringsteknikken opstod som en måde at automatisere opgaver såsom transkription af tale, billedanalyse og anbefalinger for sociale feeds og e-handelssider.

Forskerne konkluderede, at brancher, hvor AI kunne være mest nyttig, ikke oplevede jobnedskæringer. Faktisk var der en stigning på omkring 5% i antallet af beskæftigede inden for mere specialiserede job, der var sårbare over for AI. Dette støtter ideen om, at ny teknologi kan øge efterspørgslen efter mere dygtige arbejdstagere, samtidig med at den erstatter dem, der udfører rutinearbejde.

Læs mere her, https://www.theverge.com/2023/6/7/23752261/wordpress-automattic-generative-ai-writing-tool-plug-in-jetpack 

og her, https://archive.ph/38h5o

 

 

Relaterede AI nyheder

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *