Program

Etik & Ansvar 

AI spiller en afgørende rolle i den moderne diskussion om etik, da dets anvendelse rejser komplekse spørgsmål om ansvar, retfærdighed og beslutningsprocesser. På den ene side tilbyder AI muligheder for at forbedre effektivitet, nøjagtighed og innovation på mange områder. Men på den anden side skaber det også bekymringer om privatlivets fred, skæv beslutningstagning og teknologisk afhængighed.

Databeskyttelse, gennemsigtighed og algoritmebias – AI rejser en række etiske spørgsmål, som vi må adressere for at sikre retfærdig og pålidelig anvendelse. Vi dykker ned i, hvordan forskellige industrier og organisationer håndterer AI-udfordringer inden for etik og skaber retningslinjer og rammer for brugen af kunstig intelligens. 

Nysgerrig på området omkring etik og ansvar?

09:00-10:00

Keynote: Argumenter for Mennesker

Hvad bliver menneskets rolle i en fremtid domineret af maskiner? Hvad betyder det, at maskinerne er begyndt at tale og skrive og skabe som os? Taber vi vores jobs til automatiseringen? Bliver vores læge, lærer og kærester erstattet af robotter? Vil nogen overhovedet gide at lave kunst?

Med udgangspunkt i bogen Argumenter for Mennesker, giver Christiane Vejlø et bud på, hvilke unikke menneskelige kvaliteter, som måske kan sikre vores art en plads i fremtiden. 

Det vil desuden være muligt at købe bogen "Argumenter for Mennesker i løbet af konferencen. 

Christiane Vejlø | Direktør og Fremtidsanalytiker

Hal B

11:15-12:00

AI's Udvikling - fra 2017 til ‘nu’ til 2030

Kom med når Suzanne fra raffle.ai giver dig et overblik over AI's udvikling fra 2017 og til nu. Vi dykker ned i de helt essentielle spørgsmål, som presser sig på i en verden i forandring.

Hvordan forholder vi os til AI? Hvor langt er vi egentlig nået? Og hvor kommer vi hen de næste 6 år?

Suzanne Lauritzen | CEO raffle.ai

Mødelokale 5

11:15-12:00

AI: Aktuelle juridiske muligheder og udfordringer

Kristian og Emil vil give dig et overblik over de mest presserende risici, som virksomheder står overfor ved brug af AI i dagens landskab. De vil blandt andet komme ind på: 

 • Det nuværende juridiske landskab, med et skarpt fokus på IP-rettigheder, herunder hvordan man beskytter AI-output og undgår krænkelser.
 • Den nye AI-forordning og dens betydning.
 • Værdifulde råd om risikostyring, herunder anbefalinger til politikker og retningslinjer, som virksomheder kan implementere for at navigere sikkert i AI-verdenen.

Mødelokale 4

14:00-14:45

Hvordan kan Danmark og danske virksomheder få succes i AI-æraen?

Kunstig intelligens åbner et nyt kapitel af innovation og bliver afgørende for fremtidens samfund, økonomi og jobskabelse. Men Danmark og Europa er ikke i front i AI-kapløbet, så hvad skal der til for, at vi kan accelerere den danske AI-indsats? 

Vær med når Vice President i Dansk Erhverv, Nikolaj Juncher Wædegaard, sætter fokus på dansk erhvervslivs muligheder og udfordringer i AI-tidsalderen. Og på hvad det kræver politisk, regulatorisk og forretningsmæssigt at styrke Danmarks position og konkurrenceevne inden for ansvarlig AI.  

Det handler bl.a. om: 

 • Den globale AI-scene og magtkamp
 • Konkurrencevilkår, investerings- og skaleringsbehov
 • Danmarks (og Europas) styrkepositioner og udfordringer 
 • National og international regulering
 • Samfundsansvar og bekymringer som forretningsmulighed

Oplægget henvender sig til et bredt publikum (politiske medarbejdere og beslutningstagere, embedsværket, bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsledere, forretningsledere og forretningsudviklere, AI-projektledere mv) 

 Nikolaj Juncher Wædegaard | Branchedirektør, Dansk Erhverv

Mødelokale 5

15:00-15:45

Ansvar som drivkraft for AI - etik, bias & positiv forandring

Kom med op i helikopteren og forstå hvordan ansvar og innovation hænger sammen i vores fælles nye æra med AI. Det handler ikke kun om at lære værktøjerne; det handler om at forstå dem og ikke mindst tage ansvar for hvordan vi bruger dem.

Vi kommer til at sætte fokus på emner som:

 • Tydelig og knap så tydelig bias – din yndlings GenAI bot har en verdensopfattelse, som nok ikke er den samme som din
 • Generativ AIs rolle i at drive positiv forandring på makroniveau – sæt mennesker og menneskelige værdier i førersædet, og brug GenAI til at få reel indflydelse
 • At sætte mennesket i centrum når vi arbejder med AI – nogle gange kan menneskerettigheder være svære at oversætte til den digitale sfære

Mødelokale 5

15:00-15:45

AIs seneste udvikling – ChatGPT, etiske retningslinjer og EU AI Act.

Deltagerne vil få en gennemgang af praktiske erfaringer med implementering af en række AI / LLM projekter.

 • Hvad er mulige udfordringer?
 • Hvordan sikres hensyntagen til etiske retningslinjer, virksomheds policies og den kommenden EU AI Act?
 • Hvordan sikre jeg mig at AI implementeres på en ansvarlig
  måde? 

Praktiske og internationale eksempler fra Fujitsu, Prometric samt lokalt fra Rigshospitalet, vil give deltagerne good use cases inspiration til egne AI projekter.

Oplægget henvender sig til et bredt publikum, ex. bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsledere, forretningsledere, AI projekt ledere, compliance og juridiske afdelinger.

Mikael Munck | CEO og founder, 2021.ai

Mødelokale 6

AI Nyheder

Kan du heller ikke få nok af kunstig intelligens? Dyk ned i de forskellige emner på vores blog.

AI er landet i Hollywood

AI er landet i Hollywood

  Berømtheder er begyndt at bruge generativ AI til at tage kontrol over deres egne billeder...

Er dit job i fare?

Er dit job i fare?

Udgivelsen af nye AI værktøjer har tvunget flere og flere til at tage stilling til deres...