Mød en deltager

Hvorfor skal du tilmelde dig en konference om Kunstig Intelligens?
Vi har spurgt vores deltagere.

Henrik Christiansen, IT chef, Vindenergi Danmark

Vi har interviewet Henrik Christiansen fra Vindenergi Danmark, omkring deres deltagelse til aiday.dk. Læs her hvad Henriks motivation for at deltage er, og hvad han glæder sig til at høre nærmere om den 23. november 2023.

VINDENERGI DANMARK

Vindenergi Danmark er et uafhængigt elhandelsselskab, som i dag er den største kommercielle aktør, der varetager vindmølleejernes økonomiske interesser i elmarkedet

Læs mere om Vindenergi danmark her: https://www.vindenergi.dk/ 

Henrik Christiansen

Henrik Christiansen

CIO, IT-Chef | Vindenergi Danmark

Hvad motiverede dig mest til at tilmelde dig AI Day?

Tror på at AI bliver en game changer i fremtiden, spørgsmålet er bare hvor stor. Har oplevet hvor meget ChatGPT kan effektivisere softwareudvikling, og hvor stor en hjælp det kan være til selv opgaver, man ikke lige regner som oplagte for en LLM/AI. Derudover er jeg typen som efterlever ”ancora imparo”/”yet I am learning”, da jeg har den holdning, at jeg aldrig ønsker at stoppe med at lære nye ting så længe, jeg lever.

Hvad jeg kan forbedre, prøver jeg på at forbedre i alle tænkelige henseender. At holde sig opdateret på ny teknologi som potentielt kommer til at forandre verden, er i min optik et naturligt aspekt af det at blive ved med at lære.

Hvilket emne inden for AI håber du mest på at få indsigt i igennem konferencen?

Det må nok være Microsoft Co-pilot, og hvordan det kan ændre den måde, vi arbejder på i hverdagen i dag.

Er dog også interesseret i andre tools (eller måder at bruge eksisterende på) som enten vi som virksomhed eller jeg personligt, kan drage nytte af.

Hvordan ser du potentialet for AI i din nuværende rolle/virksomhed?

Som AI udbuddet ser ud nu, så ser jeg mest potentiale i de mere tekniske afdelinger, hvilket i vores tilfælde hovedsageligt er IT. I softwareudviklingsdelen, har AI virkeligt vist sig at være en stærk hjælp. Generelt set, til opgaver af teknisk karakter, er der allerede nu en del at komme efter.

Kigger man også på agent frameworks som AgentGPT, God Mode AI, SuperAGI og lignende, selvom de ikke er supereffektive endnu, så har de et kæmpe potentiale til at hjælpe med opgaver af mere administrativ karakter. Det kunne være projekt research og analyse arbejde. Jeg har sågar hørt om frameworks som er organiseret efter organisationsprincipper og projektstyringsmetoder, som har gjort at de kan agere som f.eks. en hel IT-udviklingsafdeling, med projektledere, QA-instanser, testere, udviklere, osv.

Får man fintunet sådan noget, er det ikke utænkeligt, at det kan effektivisere og skalere en relativ lille IT-udviklingsafdeling til at performe som en større entreprise udviklingsafdeling.

Jeg skal ikke udelukke at vores andre afdelinger også kan drage nytte af AI, og jeg ved andre virksomheder i vores branche har kundeservice afdelinger som allerede gør det, men for os ser jeg ikke den store gevinst… endnu.

Hvilken værdi ser du i at netværke med andre deltagere og talere på konferencen?

Som hverken meget stor eller meget lille. Nok et sted midt imellem. Min begrundelse er, at vi alle (selvfølgelig med undtagelser) er forholdsvis nye i AI verdenen. Så vi er alle mere eller mindre på et ”begynder niveau”.

Man får nok ikke lige så stor værdi af det, som hvis man kom ind som ”begynder” til en IT softwareudviklingskonference. Der vil man nemt kunne finde (og netværke) med folk der har 20+ års erfaring med softwareudvikling i både små og store virksomheder.

Jeg tænker ikke, der er så mange der har så meget erfaring med at implementere AI/ML/LLM løsninger i ganske normale store og små virksomheder endnu. Værdien skal nok findes i ligesindede som er på en lignende rejse som en selv, som man kan dele erfaringer med.

Hvis du skulle overbevise en kollega om at deltage, hvad ville du så sige?

Så vil jeg sige, at jeg tror på, at AI er kommet for at blive. På godt og på ondt. Man mister nok ikke sit job til en AI lige med det samme, men på den anden side, hvis andre som tager AI til sig kan fordoble (eller mere) deres effektivitet indenfor deres eget felt, vil det så ikke være en god idé at sætte sig ind i det?

Som da vi gik fra landbrugsæraen til industrialiseringen og sidst til en knowledge worker æra, var der jobs der forsvandt, og jobs der blev flere af. Der kom også en masse nye. Om AI varsler en ny æra, skal jeg ikke kunne sige, men tror også her, at der vil komme nye (typer) jobs, mens der vil blive færre af andre.

Hvis man vil sikre sig relevans fremadrettet, giver det i min optik mening af holde sig nogenlunde opdateret med viden og (nye) færdigheder.

Er der noget specifikt, du glæder dig ekstra meget til ved konferencen?

Det må nok være, hvad Microsoft har af planer. Årsagen er, at de har indflydelse på meget af den teknologi vi bruger i hverdagen.

Jeg kan huske forkert, men mener et sted imellem 65 og 80% af styresystemer på private computere er Windows, og cloud markedet har de også en stor markedsdel af.

Begynder de at satse stort på AI, så kommer man til at kunne mærke det både i en arbejds- og privatliv sammenhæng. Umiddelbart tyder deres 1 mia. dollars investering i OpenAI jo på, at de satser ret stort på AI.

 

Oplægsholdere der deltager til AI DAY 2024