Taler

Christiane Vejlø 

Direktør og fremtidsanalytiker | Elektronista Media

Biografi

Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker og en af landets førende eksperter i forholdet mellem mennesker og teknologi.

Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Vejlø siden 2001 haft særlig fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum, senest med udgivelsen af bogen “Agumenter for Mennesker” og som gæst og ekspert i programserien “Kunstig Intelligens” på DR.

Christiane er aktiv i forskellige advisory boards, bestyrelser og udvalg og har desuden fungeret som rådgiver for flere regeringer. Sidst, men absolut ikke mindst, er Christiane en hyppig taler i dansk erhvervsliv og på konferencer i både ind- og udland.

 

  • Medlem af dataetisk råd
  • Medlem af Dansk Erhvervs Tiger fremtidsråd,
  • Tidl. formand for regeringens arbejdsgruppe for dataetik,
  • Tidl. medlem af regeringens Disruptionråd. 
  • Bestyrelsesmedlem i CBS Executive 

Oplæg

“Argumenter for Mennesker”

Mens teknologien udvikler sig med stadig større hast, så presser et vigtigt spørgsmål sig på. Hvad bliver menneskets rolle i en fremtid domineret af maskiner? Hvad betyder det, at maskinerne er begyndt at tale og skrive og skabe som os? Taber vi vores jobs til automatiseringen? Bliver vores læge, lærer og kærester erstattet af robotter? Vil nogen overhovedet gide at lave kunst?

Med udgangspunkt i bogen “Argumenter for Mennesker” giver Christiane Vejlø et bud på, hvilke unikke menneskelige kvaliteter, som måske kan sikre vores art en plads i fremtiden.  

Det vil desuden være muligt at købe bogen “Argumenter for Mennesker” i løbet af konferencen.